Satsa på snygga bordslampor till ditt hem

En bordslampa är inte fel att ha och kanske det är så att du är på jakt efter den perfekta bordslampan till skrivbordet eller bokhyllan, eller till ditt nattduksbord. Ett tips är att kolla in https://www.lamp24.se/bordslampor/. Det du ska fundera på då du ska välja bordslampa är var du vill ha den, om den ska vara stor eller liten och vad den ska fylla för funktion. Ska det vara en bra bordslampa som fungerar vid skrivbordet då du jobbar hemma, eller ska den fungera som en slags mysbelsyning i ditt sovrum?

Vi tänkte ge dig en del tips och råd kring hur du ska tänka då du ska köpa en bordslampa samt lite tips hur du bäst inreder med hjälp av belysning.

Fundera på design, material och färg

Idag finns det ett riktigt bra utbud av bordslampor. De kommer i en mängd olika storlekar, designer, material och färger. Vad du ska ha för stil på just din bordslampa, det bestämmer du helt själv, men det kan vara bra att välja en som passar in med den övriga inredningen i det rum du ska ha den.

När det gäller bordslampor så finns det ju allt från moderna, retro, minimalistiska och industriell stil. Sen finns de i material så som mässing, metall, rotting, papper, glas, samt en massa mer! Om du ser till att välja en som matchar inredningen på bra sätt så blir det mer harmoni i rummet.

Det finns ett mycket enkelt sätt att matcha belysning med en viss inredning. Det är helt enkelt att utgå från en av de färger som finns i inredningen i det rum den ska stå i. Har du en svart bokhylla där till exempel, så är det ju snyggt att ha en svart bordslampa. Fast minst lika snyggt är det att ha konstraster. Ska lampan stå i den svarta bokhyllan kan det vara snyggt att ha en helt vit bordslampa.

Satsa på en dimbar bordslampa

Det är inte fel att kunna höja och sänka ljuset som du vill på din bordslampa. Det gör du enkelt genom att välja en dimbar lampa. Du kan då styra själva styrkan på belysningen hur du vill. Ena stunden kan du ha den som mysbelysning och i andra stunden öka upp styrkan om du har behov av extra ljus.

Var ska du placera din bordslampa?

Bara för att det heter bordslampa, så är det inte ett måste att den ska stå på ett bord. En bordslampa kan vara fin på en mängd olika platser och i de flesta rum. Du kan ha dem på bänkar, hyllor, skrivbord, skänkar, fönsterbrädor, sidobord och så vidare.

Det du ska tänka på, det är att välja rätt storlek på lampan, utifrån var den ska stå. Det är ju inte snyggt att ha en alldeles för liten eller alldeles för stor bordslampa. Därför är det bra att först bestämma var du ska ha den så att du kan köpa en lampa som passar just det bordet eller just den bokhyllan.