Så inreder du ett litet vardagsrum

Det där med att inreda små ytor, det är inte alltid det lättaste. Särskilt inte när det handlar om vardagsrummet. Detta rum är ju ofta en plats som man tillbringar mest tid på och det är en central del av ditt hem. Dock ska vi ge dig ett par bra tips kring hur du kan inreda litet vardagsrum.

Ett sätt att göra rummet större på, eller få det att kännas större, det är att använda dig av speglar. Kanske ha en enda stor spegel, eller satsa på en snygg spegelvägg.

Våga ha en stor soffa, även om du för övrigt kan ha lite nättare möbler. Men just soffan är ju en möbel som man vill kunna sitta och ligga i bekvämt. En stor hörnsoffa kan då göra att det känns välkomnande. 

 

 

Färger och linjer

I ett litet vardagsrum kan det vara bra att satsa på en hel del färger och mönster, så att man inte tänker på hur litet rummet är. För då är ögonen upptagna av annat. Sedan är det rätt smart att implementera geometriska och linjära prints. Det kan ge en lite yta eller ett litet utrymme en känsla av struktur. Sedan ger det även en illusion av längd och bredd.

Möblera på bra sätt

 I ett litet vardagsrum, så kan det vara svårt att ha alla möbler på golvet. När det gäller tv bänk, så är det inte ett måste att ha en traditionell sådan. Du kan satsa på en utan ben som du istället så att säga hänger på väggen. Även andra ”svävande” möbler på väggen är smart att ha och lurar ögat att tro att det finns mer yta.

Satsa även på att förvara på höjden, då det finns yta att använda där med. Det är inte ett måste att ha allt på bredden. 

Ett annat sätt att ge höjd till ett rum, det är att satsa på att ha gardiner, från taket ner till golvet. Sätt därför dina gardiner precis där väggen möter taket och låt dem sedan vara så långa att de går ända ner till golvet.

Glöm inte bort oanvända ytor

I ett litet vardagsrum så får du tänka till ibland. En del ytor kanske du inte har tänkt på. Som fönsterbrädor till exempel. Där kan du ha prydnadssaker, böcker, växter med mera. 

Glöm inte heller av att det är bra att satsa på rätt sorts belysning, gärna ganska många belysningspunkter. Just att ha med belysning i din inredning är viktigt i alla dina rum, då det gör mycket för inredningen. 

Smart inredning av litet vardagsrum

För att du ska kunna inreda litet vardagsrum så är det som sagt bra att trolla fram höjd och djup på olika sätt. Det med speglar, rätt färger och annat. På nätet kan du hitta en massa fler bra tips hur du på bästa sätt kan göra för att få ett rum att se större ut än vad det är. Då inte bara vardagsrum utan även andra typer av rum.